PCB / PAH

EtusivuPCB / PAH

Lyijy ja PCB-yhdisteet

Lyijyä ja PCB-yhdisteitä (Polyklooratut bifenyylit) on käytetty rakentamisessa erityisesti julkisivuissa saumausmassoissa ja -kiteissä, sekä julkisivumaaleissa. Lyijy ja PCB luokitellaan terveydelle haitallisiksi, jonka vuoksi esimerkiksi vanhan julkisivun korjaustöissä on otettava huomioon mahdollinen lyijy ja PCB.

PCB-yhdisteet ja lyijy imeytyvät ihon läpi ja hengitysteitse ja niiden on todettu aiheuttavan syöpää ja perimämuutoksia, jonka vuoksi niiden purkutyö on tehtävä erikoispurkutyönä ja syntyvä jäte on kerättävä tarkasti talteen ja toimitettava asianmukaisesti jatkosijoituspaikkaan. Ennen julkisivu- / parvekekorjauksiin tai purkutöihin ryhtymistä on selvitettävä julkisivujen ja/tai parvekkeiden mahdolliset lyijy ja PCB-pitoiset materiaalit.

PAH-yhdisteet / Kivihiilipiki / Kreosootti

PAH-yhdisteet, eli polyklooratut aromaattiset hiilivedyt ovat terveydelle haitallisia ja aiheuttavat mm. syöpää ja perimämuutoksia. PAH-yhdisteitä havaitaan mm. vanhoissa pikisivelyissä (pannuhuoneet, kosteuseristeet) kattohuovissa, tervapapereissa). Kivihiilipiki on väriltään tummaa ja siinä on usein kreosootille ominainen pistävä ”ratapölkyn haju”. Rakennuttajan tai rakennushankkeeseen ryhtyvän on selvitettävä ennen rakenteiden purkutyötä, sisältävätkö rakenteet PAH-yhdisteitä.

PAH-yhdisteet imeytyvät hengitysteitse, sekä ihon läpi ja tämän vuoksi PAH-yhdisteitä sisältävän rakenteen purkutyössä työntekijöiltä edellytetään erikoisammattitaitoa ja erityisiä työssä käytettäviä suojaimia.

Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Soita: 050 3080389

Miksi meidät valitaan?

Alan ehdottomaan kärkiosaamiseen luotetaan. Kun teetät asbesti- ja haitta-ainetutkimukset ammattilaisella, tulee kerralla valmista, säästyy aikaa ja hermoja ja remontti voi edetä aikataulussa.

Vankka ammattitaito

Kerralla valmista, eikä ikäviä yllätyksiä aikatauluun.
Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Kustannustehokas valinta

Kun tiedetään mitä etsitään - ylimääräisiä näytteitä ei tarvita. Asiakas säästää reilusti näytekustannuksissa. Asbestinäyte+raportti alk. 248€ (Sis. Alv 24%)

Turvaa tulevaisuuteen kotona ja työpaikalla

Turvaa perheesi/taloyhtiösi/työntekijäsi terveys teettämällä tutkimukset ammattilaisella.