Asbestikartoitus

EtusivuAsbestikartoitus

Asbestikartoitus Turku

Teemme vankalla ammattitaidolla niin yrityksille, kuin yksityisillekin lakisääteiset rakennusten asbesti- ja haitta-ainekartoitukset ja yksittäiset näytteidenotot.

Asbestia on käytetty sen hyvien ominaisuuksien vuoksi rakentamisessa aina vuoteen 1994 asti, jolloin sen käyttö kiellettiin kokonaan. Kartoituksessa otetaan huomioon myös lyijy, PAH- ja PCB-yhdisteet.

Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Soita: 050 3080389

Terveys

Asbestin vaikutukset terveyteen ovat kiistattomat ja ensimmäiset tutkimustulokset terveyshaitoista saatiin jo 1950-luvulla.

Asbestin on todettu aiheuttavan vakavia sairauksia, mm. keuhkosyöpää. Sairastuminen ei tapahdu heti, vaan n. 10-40 vuoden kuluttua altistumisesta.

Turvallista rajaa asbestille altistumiseen ei ole pystytty määrittämään. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että ennen varsinaiseen korjaus-/purkutyöhön ryhtymistä selvitetään mahdollinen asbestin olemassaolo ja mikäli asbestia löydetään, suoritetaan asbestin purkutyö lain vaatimalla tavalla niin,ettei siitä aiheudu vaaraa ulkopuolisille.

Käyttökohteet

Asbestia on käytetty rakentamisessa sen hyvien ominaisuuksien vuoksi 1900-luvulta aina vuoteen 1994 asti, jolloin sen käyttö kiellettiin kokonaan. Asbestia on käytetty eniten 1950-1970 luvulla, jolloin sen käyttö oli erittäin runsasta. Asbestia on käytetty mm. eristeissä, tasoitteissa, laasteissa, liimoissa, matoissa, huovissa, laatoissa sekä maaleissa yms.

Asbesti on lisännyt materiaalin palonkestävyyttä, lämmönkestävyyttä ja kulutuksenkestävyyttä, kitkankestävyyttä, jonka vuoksi sitä voi löytyä lähes jokaisesta rakennusmateriaalista, joka on valmistettu ennen vuotta 1994. Hyvien käyttöominaisuuksien lisäksi asbesti oli materiaalina edullista ja helppokäyttöistä, joka lisäsi sen käyttöä.

Asbestikartoitus

”Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta, johon voi sisältyä asbestipurkutyötä, on huolehdittava asbestikartoituksen tekemisestä”

Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015 §3.

Asbestikartoitus, eli haitta-ainekartoitus on asbestiin ja muihin haitta-aineisiin erikoistuneen ammattilaisen tekemä kartoitus, jossa huomioidaan asbestin lisäksi lyijy, PCB- ja PAH-yhdisteet. Haitta-ainekartoitus on siis tehtävä käytännössä kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin rakennuksiin ennen purkutöiden aloitusta. Asbestikartoituksessa selvitetään asbestin määrä, laatu, sijainti, pölyävyysluokka ja annetaan toimenpide-ehdotus purkutyömenetelmää varten sekä huomioidaan muut mahdolliset haitta-aineet.

Teemme myös purkutyöalueen ilmamittaukset!

Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Soita: 050 3080389

Miksi meidät valitaan?

Alan ehdottomaan kärkiosaamiseen luotetaan. Kun teetät asbesti- ja haitta-ainetutkimukset ammattilaisella, tulee kerralla valmista, säästyy aikaa ja hermoja ja remontti voi edetä aikataulussa.

Vankka ammattitaito

Kerralla valmista, eikä ikäviä yllätyksiä aikatauluun.
Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Kustannustehokas valinta

Kun tiedetään mitä etsitään - ylimääräisiä näytteitä ei tarvita. Asiakas säästää reilusti näytekustannuksissa. Asbestinäyte+raportti alk. 248€ (Sis. Alv 24%)

Turvaa tulevaisuuteen kotona ja työpaikalla

Turvaa perheesi/taloyhtiösi/työntekijäsi terveys teettämällä tutkimukset ammattilaisella.