Betonijäte / Pilaantuneet maat (PIMA)

EtusivuBetonijäte / Pilaantuneet maat (PIMA)

Betonijäte

Betonijätteen loppusijoituspaikkaa mietittäessä on selvitettävä betoni- ja kivijätteen mahdollisten haitta-aineiden kokonaispitoisuudet ja liukoiset pitoisuudet. (Valtioneuvoston asetus eräiden jätteiden hyödyntämisestä maanrakentamisessa 843/2017) ns. MARA-asetus.

Maanrakennushyötykäyttökelpoisuustutkimus

Haluttaessa hyötykäyttää betonijätettä maanrakennukseen peitettyyn tai päällystettyyn rakenteeseen, täytyy siitä tutkia tiettyjen haitallisten aineiden liukoiset ja kokonaispitoisuudet. MARA-käyttöön suunniteltu kiviainesjäte saa sisältää max. 30% tiiltä.

Kaatopaikkakelpoisuus

Tutkimme myös betonijätteen kaatopaikkakelpoisuuden. Tutkimuksessa selvitetään tiettyjen haitta-aineiden kokonaispitoisuudet sekä liukoiset pitoisuudet.

Pilaantuneiden maiden tutkimus (PIMA)

Maa-alue luokitellaan pilaantuneeksi silloin, kun sen katsotaan aiheuttavan haittaa tai merkittävää riskiä terveydelle tai ympäristölle. Maaperä voi pilaantua esimerkiksi onnettomuuden tai vahingon johdosta. Myös pitkäaikainen vähäinen haitta-aineille altistuminen voi pilaannuttaa maan.

Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Soita: 050 3080389

Miksi meidät valitaan?

Alan ehdottomaan kärkiosaamiseen luotetaan. Kun teetät asbesti- ja haitta-ainetutkimukset ammattilaisella, tulee kerralla valmista, säästyy aikaa ja hermoja ja remontti voi edetä aikataulussa.

Vankka ammattitaito

Kerralla valmista, eikä ikäviä yllätyksiä aikatauluun.
Asbestitulokset jopa saman päivän aikana!

Kustannustehokas valinta

Kun tiedetään mitä etsitään - ylimääräisiä näytteitä ei tarvita. Asiakas säästää reilusti näytekustannuksissa. Asbestinäyte+raportti alk. 248€ (Sis. Alv 24%)

Turvaa tulevaisuuteen kotona ja työpaikalla

Turvaa perheesi/taloyhtiösi/työntekijäsi terveys teettämällä tutkimukset ammattilaisella.